Inscriere clasa pregatitoare 2015.  

scoala13galati

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

scoala13galati

La Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” nr. 13 Galaţi din Ţiglina II a fost dublă sărbătoare. Pe lângă bucuria începerii noului an şcolar, dascălii, elevii şi părinţii au marcat aniversarea a 40 ani de la înfiinţarea acestei unităţi de învăţământ.
Festivităţile au început cu intonarea imnului naţional al României. „Suntem români şi e normal să începem o sărbătoare cu Imnul Naţional, pentru că la şcoală învăţăm pentru noi şi pentru ţară. Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” este clădită din sufletele şi minţile elevilor şi ale cadrelor didactice ce i-au păşit în toţi aceşti ani pragul. Noi, cei de astăzi, suntem datori a continua demersurile celor ce ne-au predat ştafeta, mobilizându-ne pentru a statornici imaginea unei şcoli de referinţă în învăţământul gălăţean”, ne-a declarat cu emoţie directoarea şcolii, prof. Luminiţa-Iolanda Chiriac.
La eveniment a fost prezent şi reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Diana Bulai - inspector general-adjunct, dar şi edilul Marius Stan, care deşi nu avea trecută vizita în calendarul oficial, a fost totuşi prezent la această şcoală, cotată ca fiind una dintre cele mai performante din Galaţi.
Actuala echipă managerială a şcolii este formată din prof. Luminiţa Iolanda Chiriac – director general şi prof. Ţepeș Alina-Gabriela – director adjunct. Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Galaţi are un număr de 888 elevi, care învaţă în 33 de clase (18 - ciclul primar, 15 - ciclul gimnazial). Unitatea de învăţământ dispune de 18 săli de curs, un laborator de ştiinţe, un cabinet informatică, o sală multimedia, o bibliotecă cu peste 17.000 de volume, un cabinet medical şi unul de psihologie, precum şi o sală de sport.

 

13 un numar norocos

 

Scopul educatiei ar trebui sa fie pregatirea unor oameni care sa actioneze si sa gandeasca independent si care, in acelasi timp, sa vada in slujirea comunitatii realizarea lor.

Scoala Gimnaziala  ”Stefan cel Mare” Galati este o scoala unde modernul s-a asternut încet dar sigur peste vechiul de altadata, unde traditia se îmbina armonios cu noul si unde fiecare dascal se intrece pe sine împartaşind din experienta lui, oferind educaţie de calitate particularizând în funcţie de nevoile de învăţare ale fiecărui copil

Atuurile şcolii sunt:


1pregătirea performativă a elevilor,
1competenţa personalului didactic,
1standardele educative ridicate,
1managementul eficient,
1climatul instituţional adecvat,
1spiritul de echipă şi
1ambientul plăcut.

Avand in vedere atuurile şcolii, in aceste condiţii ţintele strategice din planul de dezvoltare şcolară vizează două opţiuni fundamentale:

1consolidarea statutului de unitate reprezentativă
1orientarea managementului şi a activităţii didactice pentru clasarea şcolii intre primele cinci unitaţi de invaţămant gimnazial din judeţ in ceea ce priveste calitatea actului educational, reflectata in rezultatele elevilor.

Catalog virtual

Conceptul de "catalog şcolar online" este unul relativ nou. Acest tip de aplicaţie web a fost implementată pentru a veni în sprijinul părinţilor, deseori mult prea ocupaţi cu serviciul pentru a se implica în îmbunătăţirea situaţiei şcolare a copiilor. www.catalog-edu.ro

Avantaje

  • Accesul rapid şi facil la situaţia şcolară: note, absenţe, medii, foaie matricolă.
  • Vizualizarea informaţiilor legate de activitatea elevului: orar, materii studiate, profesori.
  • Posibilitatea de a contacta profesorii într-un mod direct, fără nevoia deplasării.
  • Posibilitatea de a fi contactat direct de către profesorii elevului.
  • Primirea de mesaje cu noutăţi, sondaje, evenimente, concursuri din partea conducerii şcolii.

 

Vizitati forumul nostru: forum scoala Stefan cel Mare