Proiecte de parteneriat eTwinning

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Proiectul From my country... in Europe

iulie 2018 - ianuarie 2019

Proiectul și-a propus să îi facă pe elevi să cunoască locurile minunate din țara de origine. Cu ajutorul profesorilor, ei au făcut o calatorie virtuala prin tara lor si prin Europa. Au învățat despre trecutul istoric al țărilor europene care au participat la proiect, au invatat despre frumusetile naturale date de relieful tarii, despre obiectivele turistice si despre obiciurile si cultura tarilor participante la proiect. Toate activitatile au avut ca suport fotografii si filmulete cu obiectivele turistice pe care profesorii si elevii le-au adunat in vacantele lor si incarcat în paginile proiectului. Parteneri: scoli din Polonia, Romania, Turcia, Italia, Grecia, Portugalia, Franta, Ungaria, Spania, Republica Moldova, Lituania, Croatia, Macedonia, Serbia, Bulgaria, Albania, Slovacia, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord.

Galerie foto :

Proiectul Spring Story

februarie 2018 - iunie 2018

Când poate fi curiozitatea copiilor mai naturală, dacă nu primăvara? Acest sezon ne spune încet, încet, toate minunile și toate frumusețile naturii. Uită-te la fața fericită a unui copil când descoperă unele din aceste minuni si frumuseti si vei fi fericit de asemenea! Pornind de la aceste idei, am decis să derulam proiectul tematic "Poveste de primăvară!", o oportunitate de a descoperi transformările naturii și modul în care oamenii le celebrează în anotimpul de primăvară, de-a lungul celor 3 luni calendaristice care se află sub semnul anotimpului: martie, aprilie, mai - atât prin activitățile personale, în familie și la clasă, cât și prin raportare la activitățile desfășurate de partenerii noștri din alte colțuri ale țării sau din alte țări. Parteneri: Lituania, Romania, Turcia, Spania, Republica Moldova, Italia, Lituania, Serbia, Ucraina, Polonia, Bulgaria.

 

Winter holidays in my country

octombrie 2017-februarie 2018

Proiectul ”Winter holidays in my country” și-a propus ca timp de 25 de zile, începând cu 1 decembrie, pana la Craciun, copiii din școlile partenere să desfășoare și să posteze câte o activitate dedicată sărbătorilor de iarnă, așa cum se sărbătoresc acestea în cultura locală.Sarbatorile de iarna sunt o ocazie plina de bucurie pentru copiii care asteapta cu nerabdare momentul colindei, decorarea bradului si, nu in ultimul rand, participarea lor la serviciile religioase. Prin acest proiect partenerii si-au propus să dezvolte sentimentul de respect și mândrie față de tradițiile și obiceiurile țării. Obiceiurile, tradițiile și tradițiile populare au venit de-a lungul veacurilor, fiind transmise în direct de la o generație la alta. De aceea, frumusețea lor trebuie să fie cunoscută, simțită, apreciată de elevii noștri, iar această sarcină se bazează în mare măsură pe școală și pe profesori. Sufletul copilului așteaptă să fie modelat, iar cei implicați în educație au obligația de a transmite moștenirea pe care ne-au lăsat strămoșii noștri. Parteneri: Portugalia, Romania, Turcia, Spania, Republica Moldova, Macedonia, Polonia, Lituania, Slovacia, Ucraina.

 

Merry Christmass Europe

Scopul proiectului a fost de a celebra Crăciunul într-un mod creativ și plăcut. Proiectul a fost planificat pe o durata de patru săptămâni (1 decembrie-28 decembrie 2013). În prima etapă s-au confecționat felicitări pe care le-am trimis școlilor partenere din Franța, Anglia, Grecia, pentru a ajunge înainte de Crăciun. Astfel fiecare dintre școlile partenere a organizat o expoziție cu felicitările și ornamentele de brad primite, Crăciunul fiind receptat de elevi ca o sărbătoare interculturală. Proiectul s-a bucurat de un impact deosebit în rândul elevilor, au decorat bradul cu felicitările trimise de către elevii școlilor partenere și au cântat cântece tradiționale dedicate acestei sărbători!

Let's be friends

Este un proiect E-twinning tipic pentru cei mici (9-10 ani) care a fost creat pe 3 noiembrie 2015. A fost creat pentru elevii de ciclul primar pentru a le oferi posibilitatea de a folosi E-twinning în clasă și acasă scriind simple scrisori, felicitări, comunicând atât prin intermediul scrisorilor cât și on-line în spațiul virtual. Obiective: -importanța învățării şi utilizării limbii engleze în descoperirea altor țări și popoare -îmbunătățirea abilităților de comunicare la elevi. Procedură de lucru: 1. Schimb de scrisori în noiembrie 2. Schimb de felicitări în decembrie 3. Carnavalul Primăverii Proiectul a avut un impact deosebit asupra elevilor, au legat prietenii durabile, au învățat despre cultura și tradițiile altor popoare, şi-au îmbunătățit abilitățile de comunicare în limba engleză.

Christmas Songs 2014-2015

Am facut schimb de felicitari, retete culinare, colinde traditionale si am pus in scena sceneta Nașterea Domnului. De asemenea elevii au aflat si despre tradițiile specifice popoarelor implicate. Parteneri - România, Croația, Turcia, Finlanda, Polonia, Grecia, Italia, Macedonia, Bulgaria și Slovacia

Speaking Club 2016-2017

Exersarea limbii engleze prin intermediul videoconferințelor în vederea facilitării schimburilor interculturale dintre elevii din spațiul european. Parteneri - România, Turcia, Grecia, Bulgaria, Polonia, Ukraina, Macedonia, Portugalia și Tunisia

Creative minds 2018-2019

Activități de învățare creative în clasă.Creativitatea elevilor este cuvântul cheie care se valorizează în cadrul acestu proiect, având drept rezultat pe termen lung sporirea motivației pentru învățare. Parteneri -România, Estonia, Turcia, Polonia, Spania, Franța.

I AM, YOU ARE WE ARE ALL EUROPEAN

noiembrie 2015 - iunie 2016

Tari participante: 14 (Franta, Romania, Malta, Turcia, Spania, Portugalia, Polonia, Italia, Estonia, Bosnia si Hertegovina, Germania, Cehia, Cipru, Macedonia) Descrierea proiectului: elevii din tarile participante au corespondat atat in mediul online, cat si prin intermediul postei. Prin intermediul vederilor si materialelor de prezentare a tarilor participante, elevii si-au largit orizontul cultural, invatand despre traditii si obiceiuri europene.

LET'S MAKE FRIENDS!

ianuarie-iunie 2018

Tari participante: 4 (Polonia, Cipru, Spania, Turcia, Romania, Ucraina) Descrierea proiectului: elevii au fost impartiti in echipe, fiecare trebuin sa trimita o scrisoare unui copil dim alta tara. De asemenea, copiii au lucrat la editarea unei brosuri, "Our picture book", cu atatea pagini cati participanti la proiect.

 

 


Catalog virtual

Conceptul de "catalog şcolar online" este unul relativ nou. Acest tip de aplicaţie web a fost implementată pentru a veni în sprijinul părinţilor, deseori mult prea ocupaţi cu serviciul pentru a se implica în îmbunătăţirea situaţiei şcolare a copiilor. www.catalog-edu.ro

Avantaje

  • Accesul rapid şi facil la situaţia şcolară: note, absenţe, medii, foaie matricolă.
  • Vizualizarea informaţiilor legate de activitatea elevului: orar, materii studiate, profesori.
  • Posibilitatea de a contacta profesorii într-un mod direct, fără nevoia deplasării.
  • Posibilitatea de a fi contactat direct de către profesorii elevului.
  • Primirea de mesaje cu noutăţi, sondaje, evenimente, concursuri din partea conducerii şcolii.

 

Vizitati forumul nostru: forum scoala Stefan cel Mare